Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

wtorek, 6 grudnia 2011

Pyszna sałatka Marzanny


Sałatka ze świeżego szpinaku z dodatkiem prażonego boczku:
Składniki:
100 g świeżego szpinaku
10 pomidorków koktajowych
1 czerwona cebula
20 dkg wędzonego boczku
Sos:
1 łyżka musztardy francuskiej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
1 łyżka miodu

Wymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw na czas przygotowywania sałatki. Pokrój boczek
na plasterki i przysmaż na małym ogniu aż stanie się chrupiący, Umyj szpinak, pokrój pomidorki