Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

niedziela, 8 maja 2011



Legendarna Fasolówka Babci:
Składniki:
- 400 g białej fasoli
- 4 ziemniaki
- 2 litry bulionu
- 3 łyżki suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku

1. Namocz fasolę poprzedniego dnia. Musisz ją zalać 3 szklankami wody. Pamiętaj, żeby nie odcedzać później fasolki tylko wlać ją do zupy z wodą.
2. Zagotuj bulion, wlej do niego fasolę z wodą, dopraw od razu bazylią i gotuj 40 minut pod przykryciem. Po 40 minutach dodaj obrane i pokrojone na dosyć małe kawałki ziemniaki i gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego :) 

Brak komentarzy: