Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

poniedziałek, 25 lipca 2011

Ciasto rabarbarowe!

Składniki: 
- 5 łodyg rabarbaru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 3 duże jajka 
- 2 łyżki masła
- torebka cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Pokrój rabarbar na centymetrowe paseczki i wyłóż nimi blachę. 
Jajka dokładnie ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przesiej mąkę i wymieszaj tak by nie było grudek. Na koniec wlej rozpuszczone masło i znów zamieszaj. Zalej masą rabarbar i piecz 40 minut w 200 stopniach.


1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Apetyczne ciacho:)