Pieczone ziemniaki z nektarynką na ostro inspirowane podróżą do Norwegii :)
Bardzo podobny przepis znalazłam w gazetce norweskiego supermarketu. Zamieniłam mango na nektarynkę, dodałam pomidora oraz serek naturalny i voila - bardzo ciekawe połączenie na jutrzejszego grilla :)
- 2 ziemniaki
- 1 nektarynka
- mała papryczka chilli
- 2 płaskie łyżeczki serka naturalnego
- pomidor
- odrobina masła
- sól
Podgotuj chwilę ziemniaka w łupinie (ok. 5 minut)
Rozkrój nektarynkę na pół, wyjmij pestkę i pokrój owoc niezbyt dokładnie.
Wyjmij ziemniaka z wody, ułóż na folii aluminiowej i rozkrój na pół. Posmaruj obie połowy cienką warstwą masła. Do środka włóż połowę nektarynki i posyp ją posiekaną ostrą papryczką. Zawiń folię i włóż do ogniska bądź grilla na około 25 minut. Po wyjęciu posyp obficie solą, dodaj serek naturalny i pokrojonego pomidora. Podawaj od razu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz