Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia
Pyszna sałatka Marzanny
Sałatka ze świeżego szpinaku z dodatkiem prażonego boczku:Składniki:100 g świeżego szpinaku10 pomidorków koktajowych1 czerwona cebula20 dkg wędzonego boczkuSos:1 łyżka musztardy francuskiej2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka czerwonego octu balsamicznego1 łyżka mioduWymieszaj wszystkie składniki na sos i odstaw na czas przygotowywania sałatki. Pokrój boczekna plasterki i przysmaż na małym ogniu aż stanie się chrupiący, Umyj szpinak, pokrój pomidorki
1 komentarz:
Odkąd poznałam ten musztardowy dressing używam go prawie zawsze ostatnio do sałatek. Fajna, prosta sałatka:)
Prześlij komentarz