Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

środa, 18 stycznia 2012







Muszle z cukinią 2os.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno!

Składniki:
-300g makaronu muszle
- 1 duża cukinia
- 1 duża cebula
świeże zioła: bazylia, mięta, oregano, tymianek

    1.Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu.


2. Cukinię pokrój w skośne, bardzo cieniutkie paseczki i smaż razem z cebulką na małym ogniu około 5 minut. Ser feta potnij w kostkę, a zioła drobno posiekaj.
3. Wypełnij muszle farszem



Brak komentarzy: