Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

wtorek, 31 maja 2011




Leciutkie wafle ryżowe 


Składniki:
Od dołu
warstwa I: pesto
warstwa II: pomidor
warstwa III: ser typu bałkańskiego lub feta oraz listki bazylii
warstwa IV: czarne oliwki
Warstwy przekładaj cienkimi waflami ryżowymi pokrojonymi na ćwiartki.


Składniki:
Od dołu:
warstwa I: cienki wafel ryżowy
warstwa III: serek mozarella
warstwa IV: suszone i świeże pomidory drobno pokrojone
Oregano


Składniki:
Od dołu
warstwa II: drobno pokrojony pomidor z odrobiną czosnku
warstwa III: grillowana, posolona cukinia
Warstwy przekładaj cienkimi waflami ryżowymi pokrojonymi na ćwiartki.


Składniki:
Od dołu:
warstwa I: cienki wafel ryżowy
warstwa II: grillowana, posolona cukinia
warstwa III: ser feta
warstwa IV: suszone pomidory drobno pokrojone
Rozmaryn

2 komentarze:

Szana pisze...

pieknie podane, az chce sie zjesc

nat. pisze...

fantastyczna, lekka kolorowa przekaska!
naprawde bardzo mi sie podoba :)

pozdrawiam serdecznie! =)