Pstrąg pachnący rozmarynem
Składniki dla 2 osób:
- 2 pstrągi
- łyżka masła
- kilka gałązek rozmarynu
- 2 plasterki cytryny
- sól, pieprz
- 6 małych ziemniaczków
- 10 pomidorków koktajlowych
Obierz ziemniaczki i gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Pstrąga umyj, natrzyj solą z zewnątrz i w środku oraz popieprz. Do rozcięcia włóż łyżkę masła, 2 plasterki cytryny oraz kilka gałązek rozmarynu. Ułóż rybę na folii obłóż pomidorkami koktajlowymi i podgotowanymi ziemniaczkami. Zawiń pstrąga zostawiając niewielki otwór na górze. Piecz w 180 stopniach około 10 minut, a następnie rozchyl folię i piecz w 200 stopniach przez 5 minut aby skórka się zarumieniła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz