Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

wtorek, 29 listopada 2011

Papryka faszerowana kuskusem


Składniki: 

1 żółta papryka
3/4 szklanki kaszy kuskus 
7 pomidorków koktajlowych
garść liści rucoli
3 łyżki kukurydzy
sól, pieprz, słodka papryka, kurkuma
łyżka majonezu
szklanka wrzącego bulionu



Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Odetnij górną część papryki i wydrąż z niej nasiona. Pokrój pomidorki koktajlowe na 2 lub 4 części. Ułóż na posmarowanej masłem blasze i piecz około 15 minut. 

Kaszę kuskus zalej bulionem i odczekaj 5 minut. Pomieszaj widelcem, dodaj kukurydzę oraz umytą rucolę i pieczone pomidorki. Dopraw solą, pieprzem oraz czubatą łyżką słodkiej papryki, łyżeczką kurkumy oraz majonezem. Tak powstałą sałatkę wymieszaj i napełnij nią paprykę:) Smacznego!

Brak komentarzy: