Papryka faszerowana kuskusem
Składniki:
1 żółta papryka
3/4 szklanki kaszy kuskus
7 pomidorków koktajlowych
garść liści rucoli
3 łyżki kukurydzy
sól, pieprz, słodka papryka, kurkuma
łyżka majonezu
szklanka wrzącego bulionu
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Odetnij górną część papryki i wydrąż z niej nasiona. Pokrój pomidorki koktajlowe na 2 lub 4 części. Ułóż na posmarowanej masłem blasze i piecz około 15 minut.
Kaszę kuskus zalej bulionem i odczekaj 5 minut. Pomieszaj widelcem, dodaj kukurydzę oraz umytą rucolę i pieczone pomidorki. Dopraw solą, pieprzem oraz czubatą łyżką słodkiej papryki, łyżeczką kurkumy oraz majonezem. Tak powstałą sałatkę wymieszaj i napełnij nią paprykę:) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz