Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

niedziela, 6 listopada 2011

Zupa z groszkiem, papryką, cukinią i pomidorami
Składniki:
- 2 litry bulionu warzywnego lub mięsnego
- połowa piersi z kurczaka
- 1 duża cukinia
- 1 duża czerwona papryka
- 3 ziemniaki
- pół szklanki zielonego groszku
- 3 pomidory
- 1 cebula
- przyprawy - sól, pieprz, liść laurowy, papryka ostra, lubczyk, mały ząbek czosnku
- makaron zacierkowy

Cukinię, paprykę, ziemniaki oraz kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj na drobne kawałki.Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój niezbyt dokładnie. Wszystkie składniki wrzuć dogotującego się bulionu i dodaj przyprawy według uznania. Dla zagęszczenia zupy pod koniec gotowania dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz 1/3 szklanki makaronu zacierkowego i gotuj wg. informacji na opakowaniu

Brak komentarzy: