Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

poniedziałek, 7 marca 2011


Pasta jajeczna w bułce, pyszna na śniadanko!

Pastę najlepiej przygotować poprzedniego dnia, tak aby rano można było bez pośpiechu zjeść dobre, pożywne śniadanko.

Składniki:
- bułka wyborna lub paryska
- 5 jajek
- 5 rzodkiewek
- ogórek świeży
- łyżka majonezu
- łyżka chrzanu
- sól
- pieprz
Opcjonalnie:
- szczypiorek (niestety mięsożerca nie lubi, ale Wy możecie dodać
-szynka pokrojona na kwadraciki 1x1 cm




Ugotuj 5 jajek na twardo i
 posiekaj rzodkiewkę.
(Opcjonalnie także Szczypiorek Samo Zdrowie i/lub szynka)
Wydrąż bułkę.







Jajka obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem łącząc z rzodkiewką, chrzanem i majonezem. Dodaj płaską łyżeczkę soli i tyle samo pieprzu. Wymieszaj i wypełnij wydrążoną bułkę pastą.Odłóż do lodówki na co najmniej dwie godziny. Dzięki temu pasta trochę się utwardzi i nie będzie wypadała z bułki.







Rano podaj ze świeżym ogórkiem.
Nie przejmuj się, jeśli jajka wylecą Ci z kromki.
Trening czyni mistrza, a rozpapciane i tak jest bardzo dobre!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Pyszne i jakie ładne:)