Pasta jajeczna w bułce, pyszna na śniadanko!
Pastę najlepiej przygotować poprzedniego dnia, tak aby rano można było bez pośpiechu zjeść dobre, pożywne śniadanko.
Składniki:
- bułka wyborna lub paryska
- 5 jajek
- 5 rzodkiewek
- ogórek świeży
- łyżka majonezu
- łyżka chrzanu
- sól
- pieprz
Opcjonalnie:
- szczypiorek (niestety mięsożerca nie lubi, ale Wy możecie dodać
-szynka pokrojona na kwadraciki 1x1 cm
Ugotuj 5 jajek na twardo i
posiekaj rzodkiewkę.
(Opcjonalnie także Szczypiorek Samo Zdrowie i/lub szynka)
Wydrąż bułkę.
Jajka obierz ze skorupki i rozgnieć widelcem łącząc z rzodkiewką, chrzanem i majonezem. Dodaj płaską łyżeczkę soli i tyle samo pieprzu. Wymieszaj i wypełnij wydrążoną bułkę pastą.Odłóż do lodówki na co najmniej dwie godziny. Dzięki temu pasta trochę się utwardzi i nie będzie wypadała z bułki.
Rano podaj ze świeżym ogórkiem.
Nie przejmuj się, jeśli jajka wylecą Ci z kromki.
Trening czyni mistrza, a rozpapciane i tak jest bardzo dobre!
1 komentarz:
Pyszne i jakie ładne:)
Prześlij komentarz