Słodko-pikantna zupa pomidorowa.
100% vege, mięsożerca jest na tak!
( 25 minut, 6 miseczek)
Składniki:
- 1,5 litra wody
- włoszczyzna (koniecznie z porem)
- 2 kostki bulionu warzywnego
- 2 koncentraty pomidorowe w słoiczkach
- nieduża papryczka chili
- miód
- vegeta, słodka papryka, sól, pieprz, maggi
- 2 torebki ryżu
Do garnka wlać 1,5 litra wody oraz wrzucić włoszczyznę, pokrojonego na plasterki pora i 2 kostki bulionu. Następnie należy dodać przyprawy:
3 łyżeczki vegety,
3 łyżeczki słodkiej papryki,
łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu,
10 kropel maggi,
pół posiekanej papryczki chili
Wszystko to należy gotować przez około 15 minut. Do momentu zmięknięcia marchewek. Następnie dodajemy oba koncentraty i łyżkę miodu.
Podajemy z ryżem oraz śmietanką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz