Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

środa, 30 marca 2011



Zielona sałatka z avocado i kiełkami rzodkiewki
Składniki:
- 1 avocado
- filiżanka kiełków
- pół dużego ogórka zielonego
albo jeden mały
- kulka mozzarelli
- mała cebulka
- ząbek czosnku
- kilka kropel cytryny
- sól
- ptysie groszkowe



Wydrąż avocado i pokrój miąższ w kostkę. Tak samo pokrój ogórka i mozzarellę. Kiełki rzodkiewki posiekaj na około 5 cm kawałki. Wrzuć wszystko do miski, dodaj przeciśnięty ząbek czosnku, kilka kropel cytryny i sól. Dobrze wymieszaj. Podawaj z groszkiem ptysiowym. Smacznego!

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Ale mam ochotę na taką sałatkę. Pycha. Wygląda znakomicie.