Kremowa zupka
paprykowo-bazyliowa
Składniki:
- 2 litry wody
- 4 papryki
- koncentrat pomidorowy
- 2 marchewki
- kostka bulionu warzywnego
- 3 łyżki miodu
- świeża bazylia (około 10-15 listków)
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrej papryki
i ptysie :)
W dwóch litrach wody rozpuść bulion i dodaj papryki oraz marchewki. Dopraw sporą ilością ostrej papryki, solą i pieprzem. Gotuj około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, świeżą bazylię i 3 łyżki miodu, gotuj jeszcze 3 minuty. Na koniec zmiksuj zupę tak, aby miała konsystencję kremu, dodaj ptysie i zajadaj, smacznego :)
paprykowo-bazyliowa
Składniki:
- 2 litry wody
- 4 papryki
- koncentrat pomidorowy
- 2 marchewki
- kostka bulionu warzywnego
- 3 łyżki miodu
- świeża bazylia (około 10-15 listków)
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrej papryki
i ptysie :)
W dwóch litrach wody rozpuść bulion i dodaj papryki oraz marchewki. Dopraw sporą ilością ostrej papryki, solą i pieprzem. Gotuj około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, świeżą bazylię i 3 łyżki miodu, gotuj jeszcze 3 minuty. Na koniec zmiksuj zupę tak, aby miała konsystencję kremu, dodaj ptysie i zajadaj, smacznego :)
2 komentarze:
mistrzostwo
I jakie piekne mistrzostwo!
Prześlij komentarz