Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

wtorek, 15 marca 2011

Kremowa zupka 
paprykowo-bazyliowa

Składniki:
- 2 litry wody
- 4 papryki
- koncentrat pomidorowy
- 2 marchewki
- kostka bulionu warzywnego
- 3 łyżki miodu
- świeża bazylia (około 10-15 listków)
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrej papryki
i ptysie :)


W dwóch litrach wody rozpuść bulion i dodaj papryki oraz marchewki. Dopraw sporą ilością ostrej papryki, solą i pieprzem. Gotuj około 20 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, świeżą bazylię i 3 łyżki miodu, gotuj jeszcze 3 minuty. Na koniec zmiksuj zupę tak, aby miała konsystencję kremu, dodaj ptysie i zajadaj, smacznego :)

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

mistrzostwo

Anonimowy pisze...

I jakie piekne mistrzostwo!