Nadziewane pieczarki:
(30 minut)
Pyszna przekąska albo dodatek do głównego dania.
Składniki:
- 16 pieczarek
- pomidor
- świeża bazylia
- mozzarella
- bazylia
- oregano
- sól
Urwij pieczarkom nóżki ;) i wydrąż kapelusz z pozostałości po nich.
Pieczarki pomidorowe:
Posiekaj pomidora i porwij bazylię na małe kawałki. Zmieszaj oraz dopraw solą, bazylią i oregano. Tak przygotowanym farszem napełnij część pieczarek.
Pieczarki z mozzarellą:
Pokrój kulkę mozzarelli na kawałki o średnicy 2 cm i włóż do pieczarek razem z listkiem bazylii.
Pieczarki powinny piec się w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut.
1 komentarz:
Zaprosilabym sie na te pysznosci :)) m.
Prześlij komentarz