Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

środa, 9 marca 2011



Nadziewane pieczarki:
(30 minut)
Pyszna przekąska albo dodatek do głównego dania.
Składniki:
- 16 pieczarek
- pomidor
- świeża bazylia
- mozzarella
- bazylia
- oregano
- sól

Urwij pieczarkom nóżki ;) i wydrąż kapelusz z pozostałości po nich.


Pieczarki pomidorowe:
Posiekaj pomidora i porwij bazylię na małe kawałki. Zmieszaj oraz dopraw solą, bazylią i oregano. Tak przygotowanym farszem napełnij część pieczarek.

Pieczarki z mozzarellą:
Pokrój kulkę mozzarelli na kawałki o średnicy 2 cm i włóż do pieczarek razem z listkiem bazylii.


Pieczarki powinny piec się w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 20 minut.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Zaprosilabym sie na te pysznosci :)) m.