Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

piątek, 18 marca 2011



Tortilki ze szpinakiem
(1 głodna osoba)

Składniki:
- 2 tortille (za tydzień podamy najprostszy i najlepszy sprawdzony przepis)
- 150g szpinaku
- oliwa
- 1 mała cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 8 płatków suszonych pomidorów
- 2 nieduże pomidory
- kilka kropel cytryny
- świeży rozmaryn
- śmietana (12%)









Podsmaż cebulkę i czosnek. Dodaj szpinak i smaż, aż stanie się miękki . Następnie skrop cytryną (około pół łyżeczki).




Zmiksuj szpinak, dodaj 2 łyżki oliwy i drobno pokrojone suszone pomidory.
Placki tortilli połóż na suchej patelni i zdemij dopiero gdy zmiękną (około 2-3 minuty).
Posmaruj tortille grubą warstwą szpinaku i suszonych pomidorów. Teraz pokrój świeże pomidory, dodaj do tortilli i zwiń w wąski rulonik.
Wierzch tortilli posmaruj cienką warstwą śmietany i posyp listkami świeżego rozmarynu.
Smacznego!


3 komentarze:

Anonimowy pisze...

Dajcie jakis fajny przepis na tortilki ale z MIESEM :D <3

Żarełko pisze...

haha no właśnie dzisiaj jest wersja tylko dla wegetarian. Miało być też na tortilki z mięsem, ale Bartek mięsożerca za szybko zjadł :D

Anonimowy pisze...

Niema takiego bicia! :D MIEEEEEESOOOO <3 hahaha