Tortilki ze szpinakiem
(1 głodna osoba)
Składniki:
- 2 tortille (za tydzień podamy najprostszy i najlepszy sprawdzony przepis)
- 150g szpinaku
- oliwa
- 1 mała cebulka
- 1 ząbek czosnku
- 8 płatków suszonych pomidorów
- 2 nieduże pomidory
- kilka kropel cytryny
- świeży rozmaryn
- śmietana (12%)
Podsmaż cebulkę i czosnek. Dodaj szpinak i smaż, aż stanie się miękki . Następnie skrop cytryną (około pół łyżeczki).
Zmiksuj szpinak, dodaj 2 łyżki oliwy i drobno pokrojone suszone pomidory.
Placki tortilli połóż na suchej patelni i zdemij dopiero gdy zmiękną (około 2-3 minuty).
Posmaruj tortille grubą warstwą szpinaku i suszonych pomidorów. Teraz pokrój świeże pomidory, dodaj do tortilli i zwiń w wąski rulonik.
Wierzch tortilli posmaruj cienką warstwą śmietany i posyp listkami świeżego rozmarynu.
Smacznego!
3 komentarze:
Dajcie jakis fajny przepis na tortilki ale z MIESEM :D <3
haha no właśnie dzisiaj jest wersja tylko dla wegetarian. Miało być też na tortilki z mięsem, ale Bartek mięsożerca za szybko zjadł :D
Niema takiego bicia! :D MIEEEEEESOOOO <3 hahaha
Prześlij komentarz