Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

piątek, 1 kwietnia 2011







Wyjątkowe ziemniaczki z rozmarynem

Polecam z całego serca. 
Składniki:
- 6 średnich ziemniaków
Marynata:
- 1/5 szklanki oliwy
- 1/5 szklanki octu balsamico
- łyżka porwanego na małe kawałki świeżego rozmarynu
- 1/2 łyżki porwanego na małe kawałki świeżego tymianku
- 1 duży ząbek czosnku albo dwa małe
- 1/2 łyżki szczypiorku
- 1/2 łyżki suszonej bazylii
- sól








Umyte i obrane ziemniaki podgotuj około 7 minut w osolonej wodzie. Zalej zimną wodą i pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszaj i polej nią ziemniaki. Wstaw do piekarnika nastawionego na 220 stopni i piecz około  25-30 minut.

Brak komentarzy: