Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

środa, 27 kwietnia 2011




Panierowane talarki cukinii podawane na ryżu i przybrane porem
Tylko 10 minut!
(2 porcje)

Składniki:
- niewielka cukinia
- torebka ryżu
- 1 jajko
- bułka tarta
- sól
- pół pora




Sposób przyrządzania:
Torebkę ryżu wrzucić do posolonej, gotującej się wody (czas według informacji na opakowaniu).
Cukinię należy pokroić na plasterki grubości 1cm, pora natomiast w cieniutkie talarki.







Następnie panierujemy cukinię w rozbełtanym jajku (ze szczyptą soli) oraz bułce tartej...






... i smażymy aż zmięknie i przyrumieni się z obu stron.







Na koniec układamy cukinię na ryżu i przybieramy sporą ilością porowych plasterków.

Brak komentarzy: