Jesteśmy dwiema siostrami, które bardzo lubią gotować. Julia uwielbia przyrządzać różne słodkości, a jej popisowym deserem są kruche ciasteczka. Kinga jest wegetarianką, której Mąż jest mięsożercą z prawdziwego zdarzenia. Obiady składają się więc z opcji, w której gwoździem programu jest mięso oraz tej vege. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i codziennie będziemy gotować razem:)
Prosto, łatwo i przyjemnie. Bez udziwnień i składników nie do zdobycia

czwartek, 28 kwietnia 2011



Sałatka z fasolką i tuńczykiem:
Składniki:
- 2 pomidory
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 200g zielonej fasolki
- sok z 1/4 cytryny
- sól i pieprz
1. Odetnij końcówki fasolki i przekrój je na pół. Gotuj około 20 minut, aż stanie się miękka, ale nie rozgotowana.
2.  Pomidory drobno pokrój i wrzuć do salaterki razem z fasolką i tuńczykiem.
3. Dopraw sokiem z cytryny oraz solą. Sałatka powinna się przegryźć. Odstaw ją do lodówki na około 1 godzinę.

Brak komentarzy: