Żurawinowy tabbouleh
Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy kuskus
- nieduży pęczek pietruszki
- pęczek szczypiorku
- 2 łodygi selera naciowego
- garść rucoli
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
Marynata:
- 5 łyżek oliwy
- 5 łyżek czerwonego octu balsamicznego
- łyżka miodu
- 2 ząbki czosnku
- 100g suszonej żurawiny
Kaszę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Drobno posiekaj selera naciowego i szczypior. Pietruszkę i rucolę natomiast pokrój lub porwij "z grubsza". Dodaj orzechy włoskie. Marynata: Do szklanki wlej oliwę, ocet balsamiczny, miód oraz podwójnie przeciśnięte ząbki czosnku. Dodaj do sałatki i wymieszaj. Żurawinę zalej gorącą wodą, a kiedy ostygnie wlej wraz z wodą do sałatki i dokładnie zamieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz