Szaszłyki z wieprzowiną i warzywami:
(6 krótkich szaszłyków)
Składniki:
- 30 dag schabu
- 6 plasterków boczku wędzonego surowego
- czerwona papryka
- żółta papryka
- czerwona cebula
- 12 pieczarek
- oliwa
- sól
- świeże oregano
- ząbek czosnku
- słodka papryka
- chilli
Marynata do schabu:
Do miski wlej 1/4 szklanki oliwy, przeciśnięty czosnek, pół łyżki świeżego oregano (jeśli nie masz dodaj suszone) oraz odrobinę chilli i łyżeczkę słodkiej papryki. Mięso pokrój w kostkę i marynuj co najmniej 2 godziny.
Pokrój warzywa i nadziewaj na zmianę z mięsem oraz boczkiem. Przed włożeniem na grilla (do piekarnika na 220 stopni) posól cały szaszłyk. Wyjmij po około 15 minutach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz